تاریخ : چهارشنبه, ۴ شهریور , ۱۴۰۵ Wednesday, 26 August , 2026
0
کارنامه مرداد سیمان هرمزگان

رشد ۳۰ درصدی درآمد «سهرمز» با وجود افت ۱۹ درصدی حجم فروش ؛ صادرات جهش کرد، انرژی در کانون ریسک

  • کد خبر : 78674
  • ۰۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۲۲:۰۸
رشد ۳۰ درصدی درآمد «سهرمز» با وجود افت ۱۹ درصدی حجم فروش ؛ صادرات جهش کرد، انرژی در کانون ریسک
سیمان هرمزگان از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد ۱۴۰۵ با ثبت ۳ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان درآمد، رشد ۳۰.۳ درصدی نسبت به دوره مشابه را تجربه کرد؛ این در حالی است که حجم فروش ۱۸.۷ درصد کاهش یافته و درآمد صادراتی با جهش ۱۲۲.۶ درصدی، سهم پررنگ‌تری در ترکیب فروش شرکت پیدا کرده است.

به گزارش هرمزگان امروز، سیمان هرمزگان از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد ۱۴۰۵ حدود ۳ هزار و ۴۹۰.۱ میلیارد تومان درآمد ثبت کرد که ۳۰.۳ درصد بیشتر از دوره متناظر است؛ رشدی که هم‌زمان با افت ۱۸.۷ درصدی حجم فروش و جهش ۱۲۲.۶ درصدی درآمد صادراتی رقم خورد. در مقابل، هزینه ۱۷۶.۷ میلیارد تومانی انرژی در مرداد و اتکای بخشی از ارقام برق و گاز به آخرین قبوض دریافتی، از مهم‌ترین ملاحظات عملیاتی گزارش است.

گزارش فعالیت مرداد «سهرمز» تصویری دووجهی از عملکرد شرکت ارائه می‌کند: درآمد تجمعی با وجود فروش تناژی کمتر افزایش یافته و صادرات نقش پررنگ‌تری در ترکیب درآمد پیدا کرده است، اما هزینه انرژی و احتمال اصلاح ارقام برق و گاز پس از دریافت قبوض جدید، ارزیابی دقیق‌تر روند هزینه‌ها را به گزارش‌های بعدی وابسته می‌کند. اطلاعات این اطلاعیه بر حسب میلیون ریال منتشر شده و ارقام اصلی در این گزارش به میلیارد تومان تبدیل شده‌اند.

درآمد سیمان هرمزگان از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد به ۳ هزار و ۴۹۰.۱ میلیارد تومان رسید؛ در حالی که شرکت در دوره متناظر سال قبل ۲ هزار و ۶۷۸.۸ میلیارد تومان فروش داشت. بنابراین درآمد تجمعی ۸۱۱.۳ میلیارد تومان، معادل ۳۰.۳ درصد، افزایش یافته است.

این رشد در شرایطی ثبت شد که حجم کل فروش از یک میلیون و ۳۹۰ هزار و ۷۵۵ تن در دوره متناظر به یک میلیون و ۱۳۰ هزار و ۹۹۰ تن رسید و ۱۸.۷ درصد کاهش یافت. واگرایی درآمد و تناژ نشان می‌دهد تغییر نرخ‌ها و ترکیب فروش اثر افت مقدار را پوشش داده است.

حاصل تقسیم مجموع مبلغ فروش بر تناژ فروش، بدون انتساب آن به نرخ اعلامی شرکت، برای دوره تجمعی تا پایان مرداد حدود ۳۰.۹ میلیون ریال به‌ازای هر تن است؛ این رقم در دوره متناظر نزدیک به ۱۹.۳ میلیون ریال بود و حدود ۶۰.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سهرمز در مرداد ۴۰۳.۷ میلیارد تومان درآمد شناسایی کرد که از ۳۸۰.۲ میلیارد تومان فروش داخلی و ۲۳.۵ میلیارد تومان فروش صادراتی تشکیل شده است.

حجم فروش مرداد به ۱۲۰ هزار و ۶۳۷ تن رسید. بر این اساس، متوسط محاسباتی حاصل از تقسیم مبلغ فروش بر مقدار فروش حدود ۳۳.۵ میلیون ریال به‌ازای هر تن است. این شاخص حاصل ترکیب محصولات داخلی و صادراتی است و نباید به‌عنوان نرخ رسمی فروش یک محصول مشخص تلقی شود.

تولید مرداد نیز به ۱۲۶ هزار و ۶۳۰ تن رسید و ۵ هزار و ۹۹۳ تن بیشتر از فروش همان ماه بود. در عملکرد تجمعی، تولید یک میلیون و ۱۴۱ هزار و ۴۸۶ تن و فروش یک میلیون و ۱۳۰ هزار و ۹۹۰ تن گزارش شده است. این فاصله صرفاً اختلاف مقداری تولید و فروش گزارش‌شده است و بدون اطلاعات موجودی و شرایط تحویل نمی‌توان آن را به تغییر قطعی موجودی کالای ساخته‌شده تعبیر کرد.

فروش داخلی از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد به ۲ هزار و ۸۹۴.۹ میلیارد تومان رسید و نسبت به دوره متناظر حدود ۲۰ درصد رشد کرد؛ با این حال، حجم فروش داخلی با افت ۲۲.۹ درصدی به ۹۴۶ هزار و ۵۶۹ تن کاهش یافت.

در بخش صادرات، درآمد از ۲۶۷.۴ میلیارد تومان به ۵۹۵.۲ میلیارد تومان افزایش یافت که جهشی ۱۲۲.۶ درصدی است. حجم صادرات نیز با رشد ۱۳.۱ درصدی به ۱۸۴ هزار و ۴۲۱ تن رسید.

سهم صادرات از کل درآمد از حدود ۱۰ درصد در دوره متناظر به ۱۷.۱ درصد افزایش یافته است. به این ترتیب، صادرات علاوه بر رشد مقداری، سهم بیشتری از سبد درآمدی شرکت را به خود اختصاص داده و یکی از عوامل مهم رشد درآمد فروش تجمعی بوده است.

با این حال، فروش صادراتی مرداد تنها ۲۳.۵ میلیارد تومان بود و ۵.۸ درصد درآمد همان ماه را تشکیل داد؛ بنابراین جهش تجمعی صادرات به معنای تکرار یکنواخت این روند در تمام ماه‌ها نیست.

هزینه انرژی گزارش‌شده برای مرداد ۱۷۶.۷ میلیارد تومان بود. از این مبلغ، ۱۱۹.۹ میلیارد تومان به برق، ۴۱.۹ میلیارد تومان به گاز و حدود ۱۵ میلیارد تومان به مازوت اختصاص داشت؛ در نتیجه برق ۶۷.۸ درصد هزینه انرژی ماه را تشکیل داد.

هزینه انرژی ماه معادل ۴۳.۸ درصد درآمد مرداد است، اما این نسبت حاشیه سود محسوب نمی‌شود؛ زیرا جدول انرژی گزارش فعالیت ماهانه با اقلام حسابداری بهای تمام‌شده و زمان شناسایی آنها یکسان نیست.

هزینه تجمعی انرژی از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد ۷۹۵.۷ میلیارد تومان گزارش شده که معادل ۲۲.۸ درصد درآمد تجمعی همین دوره است.

شرکت توضیح داده است که به دلیل تأخیر در صدور قبوض برق و گاز، نرخ هزینه این دو حامل بر مبنای آخرین قبوض دریافتی محاسبه شده و پس از دریافت قبوض جدید در دوره بعد اصلاح خواهد شد. بنابراین ارقام فعلی انرژی نهایی نیستند؛ با این حال، از اطلاعات منتشرشده نمی‌توان جهت یا میزان اصلاح بعدی را پیش‌بینی کرد.

خرید مواد اولیه و محدودیت استخراج

خرید مواد اولیه داخلی در مرداد ۵۲.۷ میلیارد تومان و از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد ۴۳۸.۹ میلیارد تومان بود. مبلغ تجمعی خرید در دوره متناظر ۳۷۹.۴ میلیارد تومان گزارش شده بود؛ بنابراین خرید مواد اولیه ۱۵.۷ درصد افزایش یافته است.

سیمان هرمزگان کاهش استخراج مواد اولیه را ناشی از تحویل‌نشدن مواد ناریه اعلام کرده و گفته است برای جلوگیری از توقف تولید از دپو استفاده شده است. شرکت همچنین از آغاز عملیات استخراج و حمل پس از انعقاد قرارداد با پیمانکار معدن خبر داده است. استفاده از ذخایر دپو مانع توقف تولید شده، اما استمرار عملیات استخراج برای کاهش وابستگی تولید به این ذخایر اهمیت دارد.

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=78674

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.