تاریخ : چهارشنبه, ۲۱ مرداد , ۱۴۰۵ Wednesday, 12 August , 2026
1
درخواست عضو کمیسیون آموزش مجلس برای حمایت جبرانی از دانش‌آموزان چهار استان جنوبی

جراره: ۸۸ مدرسه و فضای آموزشی هرمزگان آسیب دیده است؛ دو مدرسه به‌طور کامل تخریب شد

  • کد خبر : 77320
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۷
جراره: ۸۸ مدرسه و فضای آموزشی هرمزگان آسیب دیده است؛ دو مدرسه به‌طور کامل تخریب شد
فاطمه جراره، عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تعویق امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان‌وبلوچستان، خواستار تدوین برنامه‌ای ویژه برای بازسازی مدارس و رعایت عدالت در اعمال سوابق تحصیلی و پذیرش دانشگاهی دانش‌آموزان آسیب‌دیده از جنگ شد.

آسیب‌دیدن ۸۸ مدرسه و فضای اداری آموزشی در هرمزگان، از جمله تخریب کامل دو مدرسه، بازگشایی مدارس در این استان و دیگر مناطق جنوبی را از یک تصمیم صرفاً تقویمی فراتر برده است. فاطمه جراره، نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید فراهم‌کردن فضای ایمن، تجهیزات و امکانات آموزشی باید پیش‌شرط بازگشت دانش‌آموزان و معلمان به مدارس آسیب‌دیده باشد.

جراره در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، شرایط استان‌های هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان‌وبلوچستان را پس از جنگ اخیر متفاوت از سایر استان‌ها دانست. به گفته او، دانش‌آموزان این مناطق هم با فشارهای روحی و روانی ناشی از جنگ مواجه شدند و هم روند آموزش و برگزاری امتحاناتشان با اختلال جدی روبه‌رو شد؛ بنابراین نمی‌توان برای بازگشایی مدارس در سراسر کشور تصمیمی یکسان در نظر گرفت.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به گزارش رسمی خسارت‌های آموزشی در هرمزگان اظهار کرد که ده‌ها فضای آموزشی دیگر نیز به بازسازی و ترمیم نیاز دارند. او تأکید کرد اعلام بازگشایی مدارس در مهرماه به‌تنهایی به معنای حل مسئله نیست و مناطق آسیب‌دیده جنوب کشور برای بازسازی، تجهیز و آماده‌سازی مدارس به اعتبارات ویژه و فوری نیاز دارند.

تعویق امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم در چهار استان جنوبی، بخش دیگری از پیامدهای شرایط جنگی بود که جراره به آن اشاره کرد. او گفت این آزمون‌ها به دلیل وضعیت خاص و ناپایدار به تعویق افتاد و تصمیم مذکور در آن مقطع برای حفظ آرامش و امنیت دانش‌آموزان ضرورت داشت؛ اما آثار این تأخیر با برگزاری آزمون پایان نمی‌یابد.

به گفته این نماینده مجلس، دانش‌آموزان جنوب در ادامه مسیر تحصیلی و رقابت کنکور با داوطلبانی سنجیده می‌شوند که از شرایط عادی آموزشی برخوردار بوده‌اند. از همین رو، او از وزیر آموزش‌وپرورش خواست برای دانش‌آموزانی که به‌طور مستقیم تحت تأثیر شرایط جنگی قرار گرفته‌اند، تمهیدات ویژه‌ای پیش‌بینی شود تا عدالت در سنجش و پذیرش دانشگاهی رعایت شود.

جراره خواستار بازنگری عادلانه در نحوه اعمال سوابق تحصیلی و معدل این گروه از دانش‌آموزان یا تعیین یک راهکار جبرانی مشخص شد.

جراره نگاه یکسان به وضعیت آموزشی استان‌ها را نیز با الزامات عدالت آموزشی سازگار ندانست. او گفت پیش از این، دانش‌آموز پایتخت و دانش‌آموز جنوب کشور از فرصت آموزشی مشابهی برخوردار بودند، اما اکنون دانش‌آموزان برخی استان‌ها با خسارت مستقیم جنگ، آسیب مدرسه، جابه‌جایی برنامه امتحانات و اختلال در آرامش روانی روبه‌رو شده‌اند.

او افزود آمایش سرزمین نباید فقط در صنعت، اقتصاد و زیرساخت دنبال شود و آموزش‌وپرورش نیز باید با توجه به تفاوت‌های منطقه‌ای اداره شود. از نگاه جراره، نمی‌توان دانش‌آموزی را که مدرسه و برنامه امتحانی‌اش تحت تأثیر جنگ قرار گرفته با دانش‌آموزی در تهران که در شرایط عادی تحصیل کرده است، یکسان فرض کرد و از هر دو انتظار نتیجه مشابه داشت.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس تأکید کرد دانش‌آموزی که ماه‌ها با اضطراب، اختلال آموزشی یا آسیب به فضای مدرسه روبه‌رو بوده، به حمایت جبرانی نیاز دارد. او تعویق امتحانات در چهار استان جنوبی را اقدامی لازم و قابل دفاع خواند، اما گفت برای پیامدهای آموزشی این وضعیت نیز باید تصمیم مشخصی اتخاذ شود.

جراره هشدار داد بی‌توجهی به جبران عقب‌ماندگی‌های آموزشی می‌تواند شمار بازماندگان از تحصیل را افزایش دهد. به گفته او، دانش‌آموزی که پس از تحمل شرایط دشوار احساس کند فرصت برابر برای ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه ندارد، ممکن است انگیزه خود را از دست بدهد. او این مسئله را دارای آثار اجتماعی و اقتصادی دانست و افزود در مناطقی که فرصت‌های آموزشی و شغلی محدودتر است، بی‌توجهی به تحصیل می‌تواند زمینه گرایش بخشی از نوجوانان و جوانان به مشاغل کاذب و آسیب‌های اجتماعی را افزایش دهد.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم از وزارت آموزش‌وپرورش خواست برای دانش‌آموزان استان‌های آسیب‌دیده بسته‌ای جامع طراحی کند. این بسته، از نظر او، باید بازسازی و تجهیز مدارس، جبران عقب‌ماندگی آموزشی، حمایت از دانش‌آموزان در امتحانات و کنکور و پشتیبانی از خانواده‌های آسیب‌دیده را دربر بگیرد.

او گفت بازگشایی مدرسه زمانی تحقق واقعی پیدا می‌کند که دانش‌آموز جنوبی بتواند در فضای ایمن و مجهز، با دسترسی به معلم و امکانات مناسب و بدون احساس تبعیض، تحصیلش را ادامه دهد. جراره همچنین تأکید کرد مجلس و کمیسیون آموزش پیگیر این موضوع خواهند بود و انتظار می‌رود وزارت آموزش‌وپرورش، سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاه‌های مسئول، برای بازسازی مدارس و جبران عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان مناطق جنگ‌زده جنوب، اعتبار و برنامه‌ای مشخص و قابل سنجش ارائه کنند.

به گزارش هرمزگان امروز، جراره عدالت آموزشی را رفتار کاملاً یکسان با همه دانش‌آموزان ندانست و آن را جبران نابرابری‌هایی توصیف کرد که خارج از اختیار دانش‌آموز ایجاد شده است.

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=77320

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.