تاریخ : دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴ Monday, 5 May , 2025
16

برای حفظ سلامت خود و خانواده در سفر چه کنیم؟

  • کد خبر : 30873
  • 20 اسفند 1401 - 11:36
برای حفظ سلامت خود و خانواده در سفر چه کنیم؟

هرمزگان امروز- مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: باتوجه به شروع تعطیلات نوروزی و آغاز سفرها توجه به موارد بهداشتی برای حفظ سلامت خود و خانواده و همسفران ضرورت دارد.

دکتر ماشالله مریدی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر رعایت موازین بهداشتی در ایام نوروز با هدف پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و همه‌گیری بیماری‌های منتقله ازآب و غذا، افزود: از خرید موادغذایی به ویژه نوشیدنی ها، که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند و مواد غذایی روباز ،غیر بهداشتی و فله ای بویژه لواشک، ترشک، ماکارونی و که فاقد بسته بندی ومجوز وزارت بهداشت می باشند جدا خودداری کنید.

وی ادامه داد: شستن دست‌ها با آب و صابون قبل از خوردن غذا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای (اسهال)دارد. در بین راه در دستشویی‌ها از صابون جامد استفاده نکنید و به جای آن از صابون مایع برای شستن دست‌ها استفاده کنید.

مریدی اضافه کرد: توجه داشته باشید که مواد غذایی پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار گرم شود. استفاده از یخدان می تواند مواد غذایی را تا چند ساعت سالم نگه دارد. در صورتی که از یخدان استفاده می کنید غذاهای خام و پخته را مجاور هم قرار ندهید و از تماس آن ها با هم جلوگیری کنید .

وی بیان کرد: در صورتی که قصد استفاده از غذاهای کنسرو شده را دارید مراقب باشید که قوطی‌ها برآمده یا فرورفته نباشند و نشتی یا شکستگی نداشته و پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف بجوشانید.

مریدی تصریح کرد: از خرید یخ‌های قالبی در طول سفر خودداری کنید، چراکه منبع آبی تولید این یخ‌ها مشخص نیست و ممکن است این یخ‌ها از آب‌های ناسالم تهیه شده باشند که آلوده به انگل‌هایی است که ممکن است اسهال به همراه داشته باشد.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید و آب اشامیدنی را از منابع مطمئن تامین کنید و تا حد امکان از بطری‌های آماده آب بسته بندی استفاده کنید و در پارک‌ها و تفریحگاه‌ها به تابلوهای راهنمای آب شرب و غیر شرب (مورد استفاده جهت آبیاری فضای سبز) توجه کنید.

وی در پایان گفت: در صورت مشاهده تخلف از مقررات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره ۱۹۰ اطلاع دهید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=30873

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.