تاریخ : یکشنبه, ۸ شهریور , ۱۴۰۵ Sunday, 30 August , 2026
0
گزارش فعالیت مرداد پالایش نفت لاوان

جهش ۳۳.۹ درصدی فروش ماهانه شاوان؛ فروش صادراتی مرداد صفر بود

  • کد خبر : 78790
  • ۰۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۴
جهش ۳۳.۹ درصدی فروش ماهانه شاوان؛ فروش صادراتی مرداد صفر بود
اختصاصی هرمزگان امروز/پالایش نفت لاوان در مرداد ۱۴۰۵ با ثبت ۱۲ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان فروش، رشد ۳۳.۹ درصدی نسبت به تیر را تجربه کرد و درآمد پنج‌ماهه خود را نیز ۲۵.۳ درصد افزایش داد. با این حال، فروش صادراتی شرکت در مرداد صفر بود و افت ۹۰ درصدی سود خالص در بهار نشان می‌دهد رشد درآمد هنوز به بهبود سودآوری شاوان منجر نشده است.

به گزارش هرمزگان امروز پالایش نفت لاوان در مرداد ۱۴۰۵ حدود ۱۲ هزار و ۹۰۷ میلیارد تومان فروش ثبت کرد که ۳۳.۹ درصد بیشتر از تیر است. فروش پنج‌ماهه شرکت نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۵.۳ درصد افزایش یافت. با این حال، فروش صادراتی مرداد صفر بوده و افت ۹۰ درصدی سود خالص در صورت مالی سه‌ماهه نشان می‌دهد افزایش درآمد هنوز به بهبود سودآوری شرکت منجر نشده است.گزارش فعالیت ماهانه پالایش نفت لاوان نشان می‌دهد فروش شرکت در دوره یک‌ماهه منتهی به ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ به ۱۲ هزار و ۹۰۶.۸ میلیارد تومان رسیده است. رقم مندرج در کدال ۱۲۹ میلیون و ۶۷ هزار و ۵۱۰ میلیون ریال است که برای ارائه عمومی به میلیارد تومان تبدیل شده است.شاوان در تیر ۹ هزار و ۶۳۸.۹ میلیارد تومان فروش داشت؛ بنابراین درآمد مرداد در مقایسه با ماه قبل ۳ هزار و ۲۶۷.۹ میلیارد تومان، معادل ۳۳.۹ درصد، افزایش یافته است.

تمام فروش مرداد در بازار داخلی ثبت شده و شرکت در این ماه فروش صادراتی گزارش نکرده است. بنزین معمولی با فروش ۷ هزار و ۷۱۶.۹ میلیارد تومان، ۵۹.۸ درصد از درآمد ماه را تشکیل داده است. فروش نفت‌گاز نیز به ۵ هزار و ۱۸۹.۸ میلیارد تومان رسیده که سهمی ۴۰.۲ درصدی از درآمد مرداد دارد.

جمع فروش این دو محصول دقیقاً با کل درآمد ماه برابر است. برای نفتا، نفت کوره و سایر محصولات داخلی یا صادراتی نیز در ستون فروش مرداد مبلغی ثبت نشده است.

درآمد تجمعی شاوان از ابتدای سال مالی تا پایان مرداد به ۴۷ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان رسیده است؛ در حالی که شرکت در دوره منتهی به ۳۱ مرداد ۱۴۰۴ حدود ۳۷ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان فروش داشت.به این ترتیب، فروش پنج‌ماهه شرکت ۹ هزار و ۵۸۹.۹ میلیارد تومان، معادل ۲۵.۳ درصد، افزایش یافته است.

منشأ این رشد بازار داخلی بوده است. فروش داخلی پنج‌ماهه با افزایش ۳۳.۵ درصدی، از ۳۳ هزار و ۱۵۳.۵ میلیارد تومان به ۴۴ هزار و ۲۵۷.۶ میلیارد تومان رسیده و ۹۳.۲ درصد از کل درآمد دوره را تشکیل داده است.در مقابل، فروش صادراتی از ۴ هزار و ۷۲۱.۵ میلیارد تومان در پنج‌ماهه سال قبل به ۳ هزار و ۲۰۷.۳ میلیارد تومان کاهش یافته است. این تغییر نشان‌دهنده افت ۳۲.۱ درصدی فروش صادراتی و محدود شدن سهم آن به ۶.۸ درصد از کل درآمد پنج‌ماهه است.

رقم تجمعی فروش صادراتی در پایان مرداد با رقم پایان تیر برابر است. این ثبات، در کنار ثبت فروش صادراتی صفر در ستون ماهانه، نشان می‌دهد شرکت طی مرداد درآمدی از محل فروش صادراتی شناسایی نکرده است.در نتیجه، افزایش فروش داخلی علاوه بر جبران افت صادرات، عامل اصلی رشد درآمد پنج‌ماهه شرکت بوده و سهم بازار داخلی در ترکیب درآمد شاوان افزایش یافته است.

شاوان طی مرداد ۹ هزار و ۴۶۹.۳ میلیارد تومان مواد اولیه داخلی خریداری کرده است. از این رقم، ۶ هزار و ۷۱۷.۲ میلیارد تومان به خرید ۸۸ هزار و ۹۱۸ مترمکعب نفت خام و ۲ هزار و ۷۵۲.۲ میلیارد تومان به خرید ۴۳ هزار و ۲۶۱ مترمکعب میعانات گازی اختصاص دارد.خرید مواد اولیه مرداد در مقایسه با رقم ۷ هزار و ۹۶۳.۷ میلیارد تومانی تیر، حدود ۱۸.۹ درصد افزایش یافته است.

جمع خرید مواد اولیه در پنج‌ماهه به ۳۹ هزار و ۹۰۴.۱ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ۳۶ هزار و ۴۱۸.۴ میلیارد تومان دوره مشابه سال قبل، حدود ۹.۶ درصد بیشتر است.سرعت رشد خرید تجمعی خوراک از رشد ۲۵.۳ درصدی مبلغ فروش کمتر بوده است؛ با این حال، خرید خوراک را نمی‌توان معادل بهای تمام‌شده یا مصرف همان دوره در نظر گرفت. ارزیابی اثر نهایی این تغییر بر حاشیه سود، به انتشار صورت‌های مالی دوره‌های بعدی نیاز دارد.

افت هزینه گاز در پی کاهش ۵۹ درصدی مصرف

هزینه گاز طبیعی شرکت در مرداد حدود ۲۹.۵ میلیارد تومان بوده و مقدار مصرف ماهانه به یک میلیون و ۸۵۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب رسیده است.در دوره پنج‌ماهه، هزینه گاز طبیعی ۱۶۶.۸ میلیارد تومان گزارش شده که در مقایسه با ۲۱۹.۵ میلیارد تومان دوره مشابه سال قبل، حدود ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مقدار مصرف پنج‌ماهه گاز نیز از ۳۴ میلیون و ۲۰۸ هزار مترمکعب به ۱۳ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۵۰۰ مترمکعب رسیده و ۵۹.۲ درصد کمتر شده است.در مقابل، نرخ گزارش‌شده گاز از ۶۴ هزار و ۱۵۶ ریال به ۱۱۹ هزار و ۶۱۰ ریال افزایش یافته است. بنابراین، کاهش مقدار مصرف اثر افزایش نرخ را خنثی کرده و موجب کاهش مبلغ تجمعی انرژی شده است.

آخرین صورت سود و زیان منتشرشده شاوان در کدال تا زمان تنظیم این گزارش، مربوط به دوره سه‌ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۵ است.در این دوره، نسبت به سه‌ماهه مشابه سال قبل، درآمد عملیاتی شرکت ۷.۹ درصد افزایش یافت؛ اما سود ناخالص ۳۴.۷ درصد، سود عملیاتی حدود ۸۳ درصد و سود خالص حدود ۹۰ درصد کاهش پیدا کرد.

حاشیه سود ناخالص نیز از ۸.۸۴ درصد به ۵.۳۵ درصد و حاشیه سود عملیاتی از ۸.۴۷ درصد به ۱.۳۴ درصد رسید. سود خالص هر سهم نیز ۱۸۹ ریال گزارش شد.این ارقام نشان می‌دهد افزایش درآمد ماهانه و پنج‌ماهه باید در کنار روند بهای خوراک، حاشیه‌های سود و هزینه‌های مالی ارزیابی شود و رشد فروش به‌تنهایی تضمین‌کننده بهبود سودآوری نیست.

افزون بر این، شرکت اعلام کرده است که نرخ‌های جهانی خرید خوراک و فروش فرآورده‌ها در گزارش مرداد به‌صورت علی‌الحساب محاسبه شده‌اند. در صورت دریافت اعلامیه‌های جدید و تغییر نرخ‌ها، احتمال اصلاح ارقام گزارش‌شده وجود دارد.

در مجموع، گزارش مرداد شاوان از شتاب گرفتن فروش و افزایش سهم درآمد داخلی حکایت دارد. در مقابل، عدم ثبت فروش صادراتی در مرداد، کاهش صادرات تجمعی و فشرده‌شدن حاشیه‌های سود در بهار از عواملی هستند که باید در ارزیابی عملکرد شرکت مورد توجه قرار گیرند.

لینک کوتاه : https://www.hormozgantoday.ir/?p=78790

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.