به گزارش صبح دریانیوز به نقل از روابط عمومی بهزیستی هرمزگان، رئیس سازمان بهزیستی کشور در این جلسه با تقدیر از همراهی و نگاه ویژه حمید رجب پور مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی و دیگر خیرین و نیکوکاران همراه با بهزیستی در پیشبرد اهداف پیشگیرانه عنوان کرد: در سازمان بهزیستی تلاش کردهایم با استفاده از ظرفیت تشکلها و شبکههای مردمی، نظارت بر فعالیت آنها، توانمندسازی و افزایش مشارکت را بهصورت هدفمند دنبال کنیم.
سید جواد حسینی افزود: هدف از این اقدام آن است که بتوانیم محلات را بهعنوان یک عنصر نهادی بسیار مهم، احیا کنیم. همبستگی محلهای و وفاق اجتماعی را تقویت کنیم، سرمایه اجتماعی را ارتقا دهیم و مشارکتهای داوطلبانه را گسترش دهیم.
حسینی ادامه داد: از این مسیر میتوانیم خدمات و توانمندسازی و نیز فعالیتهای اجتماعمحور را به شکلی بهرهورانه پیش ببریم و زیستبوم جامعه مشارکت را در بستر فعالیتهای سازمان بهزیستی مستقر کنیم اما متاسفانه علیرغم ظرفیت های فراوان و با در اختیار داشتن نیروهای تخصصی مددکاری ، پزشک ، پرستار ، فیزیوتراپ و کاردرمان نتوانسته ایم و وجود روحیه خیرخواهانه درمردم در این زمینه خوب عمل نکرده ایم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با ابراز خرسندی از عملکرد ارائه شده از سوی مدیرکل بهزیستی هرمزگان و انجام طرح های نو به ویژه در بحث پیشگیری از معلولیت ها، از تدوین نقشه جامع مسئولیت های اجتماعی در استان ها خبر داد و افزود: آموزش، آگاهسازی و انجام اقدامات پیشگیرانه سرمایه گذاری سود آور است که باعث پویایی و نشاط اجتماعی و همچنین صرفه جویی در خیلی از هزینه ها در آینده است .
*بهزیستی به دنبال گسترش خانههای فراغت برای اوتیسم و توانبخشی از راه دور
حسینی با ارائه بخشی از اقدامات بهزیستی کشور در بهره گیری از ظرفیت ها، سازمان داوطلبان و انجمن های مختلف عنوان کرد: طرح “سلامت اجتماعی محلهمحور” یا “بهزیستمحله” از طرح های تحولی بهزیستی است که در راستای استفاده از ظرفیتهای محلی از جمله مدارس، بسیج، مساجد، خانههای بهداشت، سراهای محله، خیریهها، انجمنهای فرزانگان، خیرین و کارآفرینان طراحی شده است.در این طرح، سبک زندگی سالم، تغذیه، سواد رسانهای، نظام ارجاع و نشاط سالمندان با همکاری انجمنهای علمی از جمله سالمندشناسی، فرزانگان، ژنتیک، گفتاردرمانی و کاردرمانی دنبال خواهد شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اذعان به سختی کار در بهزیستی و عدم تطابق حقوق و دستمزد با جنس کار در بهزیستی ، این میزان دریافتی را مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری عنوان کرد و افزود: بهبود سطح رفاهیات و خدمات و انجام اقدامات منزلتی از سیاست های دردست اقدام بهزیستی است و کار ساختاری ما این است که پیگیر مستثنی شدن بهزیستی از قانون مدیریت خدمات کشوری شویم.
وی اضافه کرد: باید انگیزه و تمایل درونی کارکنان را برای افزایش بهره وری تقویت کنیم و بدین منظور شورای رفاه کارکنان بهزیستی راه اندازی شده است.
حسینی با اشاره درخواست بجای مدیرکل بهزیستی هرمزگان مبنی بر راه اندازی خانه هنر در سطح استان افزود: اعتقاد داریم فرهنگ در توانبخشی نقش بیبدیل دارد زیرا اگر فرد دارای معلولیت در یک کار هنری موفق شود دارای امید و عزت میشود البته کار درمانی و فیزیوتراپی اهمیت زیادی دارند اما هنر درمانی و توانبخشی فرهنگی نیز میتواند کاری کند که توانبخشی و پزشکی قادر به انجام آنها نیست؛ بنابراین ضروری است خانه هنر افراد دارای معلولیت در هرمزگان راه اندازی شود.
*افزایش ۶۵ درصدی بودجه توانبخشی و نوید خدمات هوشمند به مددجویان
این مسئول کشوری با تاکید بر ضرورت گسترش زیست بوم مشارکت در هرمزگان، در خصوص گسترش کمی مراکز در مناطق نیازمند و گسترش کیفی خدمات نوین از جمله مراکز فراغت برای طیف اوتیسم، مراکز نگهداری بالای ۱۴ سال برای اوتیسم، پوشش صدرصدی خدماتتوانبخشی مبتنی بر جامعه ، افزایش ۶۵ درصدی اعتبارات حوزه توانبخشی و ایجاد خدمات توانبخشی از راه دور قول مساعدت و همراهی داد.
وی اضافه کرد: با توسعه شبکههای داوطلبانه، ایجاد مراکز نوین، سرعتبخشی به صدور مجوز و توسعه مشارکت نظارتی خیرین، میخواهیم زیستبوم مشارکت را در بهزیستی مستقر و نهادینه کنیم و از این منظر خیرین بهترین فرصت راهبردی هستند.
مدیرکل بهزیستی هرمزگان، نیز در ابتدای جلسه به ارائه آمار و شاخصهای عملکرد پرداخت و نرخ شیوع معلولیت در شهرستان خمیر را بیش از میانگین کشوری عنوان کرد.
سامیه جهانشاهی به برنامههای پیشگیری از معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیکی نیز اشاره کرد و از تشکیل تیمهای سوپروایزری و برگزاری رویدادهای ایدهپردازی اجتماعی در استان خبر داد.
در پایان، جلسه با تأکید بر ضرورت گسترش مراکز و خدمات توانبخشی و توجه به حوزههای نیازمند در استان ادامه یافت.
پایان خبر/